Wie ben ik?

Gent – Ik ben 33 jaar geleden geboren in Gent, heb er schoolgelopen en woon er nu meer dan 13 jaar, eerst in het centrum, dan in de Brugse Poort en nu in de buurt van het Citadelpark. Sinds januari 2013 zetel in de gemeenteraad voor sp.a Gent.

Politiek – In 2012 maakte ik mijn politiek debuut bij sp.a. In januari 2013 legde ik de eed af als Gents gemeenteraadslid. Bij de verkiezingen van 2014 was ik kandidaat voor het Vlaams Parlement. Ik ben momenteel de eerste Oost-Vlaamse opvolger.

2018 – Van op plaats 4 van de kartellijst sp.a-Groen ga ik voluit voor solidariteit en duurzaamheid. sp.a en Groen hebben een links, sociaal en ecologisch programma voor Gent. Mijn prioriteiten zijn: een stad met een hart voor gezinnen, een stad waar ieder tot zijn recht komt én een stad waar het groen en gezond leven is. Want Gent is waar we van houden. Gent is wat we delen.

Werk – Momenteel werk ik bij Demos vzw rond vrijetijdsparticipatie van mensen in armoede. Grofweg zag mijn loopbaan er tot nu zo uit: na een stage bij Oxfam Wereldwinkels, verving ik voor 1 jaar de coördinator van Kinderrechtencoalitie Vlaanderen en deed ik beleidswerk bij Child Focus, sp.a en de Gezinsbond. Kinderrechten, armoede en welzijn zijn de centrale thema’s in mijn werk. Thema’s die mij verontwaardigen (en zo ook motiveren) en die om structurele oplossingen vragen.

Engagement – Ik geloof niet dat een individu alleen verantwoordelijk is voor zijn lot, maar wel in sterke structuren die het beste in mensen naar boven halen. Ik wil mee vorm geven aan de stad, niet alleen als gemeenteraadslid, maar ook als bestuurder bij organisaties als IN-Gent vzw en De Sloep en als vrijwilliger in mijn eigen buurt.

Save the best for last – Ik woon samen met Bruno, ben stiefmama van Isaac en mama van Salome & Mozes. Ik hou van goede boeken, eerlijke chocolade, lekkere koffie en straffe whisky.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.