Minder beton, meer groen

Bijna één inwoner op de vijf in de buurt van het Miljoenenkwartier is jonger dan achttien en toch is er nauwelijks groen om te spelen. Dat komt omdat het Paul de Smet de Naeyerpark historisch beschermd is, en er dus geen speelterreinen aangelegd konden worden. Maar daar komt binnenkort verandering in dankzij een bijkomende parkzone.

We streven er naar om in totaal 1500 m² verharding uit te breken. In de plaats krijgen we één groot park van 3,75 hectare. Dat is bijna acht voetbalvelden groot. Zo geven we ook extra ruimte aan kinderen en jongeren om te spelen. In de bijkomende parkzone wordt plaats gemaakt voor een nieuw speelterrein. De inrichting van het park zal in samenspraak met de buurtbewoners gebeuren.

We willen de omgeving ook fietsvriendelijk inrichten met een veilige doorsteek naar het station en het stadscentrum. Ook naar de Klim-scholengroep in de Sint-Pieters­aalststraat wordt het makkelijker fietsen.

Meer info over de plannen kan je lezen op https://persruimte.stad.gent/170724-stad-gent-start-twee-proeftuinen-voor-ontharding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.